Görög báránytál receptHány személyre: 8-10
» 8 szelet bárányborda
» őrölt
oregánó»
citrombors» Szuvlaki:
» 1 kg báránycomb, kb 2-3 dobokockányira vágva
» 1/2 csésze vörösboros-
fokhagymás páclé 1/2 csésze
citromlével keverve
» 1
babérlevél» Kefte:
» 120 dkg darált birkahús
» 1/4 csésze zsemlemorzsa
» 1 tk.
oregánó» 1/4 tk.
fahéj» 1 tk. reszelt
hagyma» Tálaláshoz:
»
paradicsomszeletek,
uborka, zöld
hagyma,
saláta levelek, fekete olajbogyó
» Öntet:
» jó adag tzatziki
» Kenyér:
» szeletelt, grillen pirított félbarna kenyér
Klopfoljuk ki a húst, dörzsöljük be egy kis olajjal, majd szórjuk meg
oregánóval és
citromborssal. Tegyük egy rétegben tálcára. Rakjuk a hűtőbe.
Szuvlakihoz vágjuk a báránycombot 2-3 dobókockányi darabokra. öntsük rá a
citromleves páclét, adjuk hozzá a babérlevelet, és tegyük pár órára a hűtőbe.
Keverjük össze a kefte hozzávalóit, gyúrjuk össze, hogy finom állagú legyen. Formáljunk belőle ujjnyi hosszú, ovális pogácsákat. Rakjuk a hűtőbe.
Melegítsük a grillsütőt forróra, majd alaposan olajozzuk be a
rácsokat, és süssük meg a húsokat.
Bárányborda: 3-4 perc oldalanként
Szuvlaki: 6 perc oldalanként
Kefte: 5-6 perc oldalanként
Készítsünk elő egy lapos tálat a tálaláshoz. Helyezzük a közepére tálakban a kétféle szószt, tálca végéra a
salátát, másikra a háromféle húst.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>