Döner kebab receptHány személyre:
» Bárányhoz:
» 1 1/2 vagy 2 kg kicsontozott, göngyölt bárányszegy vagy comb
» 1/2 csésze friss
citromlé
» 1/3 csésze
salátaolaj
» 2 tk. frissen nyomott
fokhagyma» 1 tk.
oregánó» 1/2 tk. szárított
menta» 1/2 tk. őrölt
bors» 1 tk.
só» beáztatott kötöző
spárga» Töltelékhez:
» 2 adag kész humusz
» 1 fej finomra vágott
saláta» 4 nagy, vékonyra szeletelt
paradicsom» 2 nagy fej vékonyra szeletelt vörös
hagyma» 1 ek. ízlés szerinti
chiliszósz
» 3 csomag nagy pita vagy tortillalap
A húst a bőrös oldalával lefelé kerüljön egy lapos edénybe. Keverjük össze a bárány hozzávalóit, kanalazzuk a húsra, és pácoljuk a hűtőbe pár órán át. Ha kész, göngyöljük össze, és kössük össze a
spárgával.
Készítsük elő a grillsütőt, tegyük bele az alutálcát.
Fektessük a húst a beolajozott
rácsokra, a tálca fölé. Csukjuk le a fedelét. 1 3/4 - 2 1/4 óráig, közben 40 perc után fordítsuk meg. Vegyük le a húst, vágjuk vékony szeletekre.
Pitát a grillen melegítsük át, kenjük meg humusszal, kanalazzuk rá a húst és a zöldségeket, és a
chiliszószt. Csavarjuk fel.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>