Szalonnás lóbab petrezselyemmel receptHány személyre: 4 személyre
» 250 g zsenge zöldbab
» 100 g felezett lóbab
» 8 szelet pancetta
» 1 vékony szeletekre vágott lila
hagyma» 2 evőkanál finomra vágott
koriander» 1 evőkanál finomra vágott
petrezselyem» 1 evőkanál vörösbor
ecet» fél teáskanál
cukor» 2 evőkanál extraszűz
olívaolaj»
só és frissen őrölt fekete
bors
A babot lobogó, forró
vízben főzzük 1 percig, majd szűrjük le és tegyük jéghideg
vízzel teli tálba. A zöldbabot főzzük 3 percig. Szűrjük le és jéghideg
vízben hagyjuk kihűlni. Hevítsük fel a grillserpenyőt. A pancettát 1-2 perc alatt süssük ropogósra, majd daraboljuk fel. Tegyük egy
salátástálba a babot, a zöldbabot, a pancettát és a
hagymát. Keverjük össze, locsoljuk meg olajjal és bor
ecettel. Szórjuk rá a cukrot, a
koriandert és a petrezselymet. Rázzuk jól össze,
sózzuk,
borsozzuk és tálaljuk.
Elkészítési idő 16 perc.
Nehézségi fok 1.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>