A reszelt vörös
hagymát megpirítjuk, a 
rizst félig megpároljuk, majd az egészet összekeverjük a darált hússal, 
tojással, 
sóval és 
borssal. Ezt a tölteléket 8 egyenlő részre osztjuk, majd a 
káposztalevelekbe csomagoljuk. 
A füstölt 
szalonnát kockákra vágjuk, megpirítjuk. A vörös
hagymát karikákra vágjuk, és a 
szalonna zsírjában megpirítjuk. Hozzáadjuk a piros
paprikát, majd a savanyú 
káposztát, a darabokra vágott dagadót, és végül a 
káposztalevelekbe csomagolt tölteléket. Kevés vizet öntünk hozzá, lefedjük és lassú tűzön megfőzzük.
A maradék 
zsírból és 
lisztből 
rántást készítünk, és berántjuk a 
káposztát.
Tejföllel tálaljuk.
Szerző: 
Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>