A
káposzta külső leveleit leszedjük, kivágjuk a torzsáját, és legyaluljuk. A vizet az
ecettel,
cukorral,
sóval felforraljuk, beletesszük a
káposztát, 10 percig főzzük, majd a lében hagyjuk kihűlni.
A
hagymát nagyon vékony karikákra vágjuk, és meg
sózzuk. Az egyik
narancs sárga héját lereszeljük, majd a másikkal együtt meghámozzuk, gerezdekre szedjük, lefejtjük róla a hártyát, és a lecsepegő levet félretesszük. A
mandulát feldaraboljuk, megpirítjuk.
Az olajhoz hozzákeverjük a
narancs levét és reszelt héját, megfűszerezük, majd a
hagymára öntük.
A leszűrt
káposztával összeforgatjuk az öntetet.
narancsgerezdekkel és
mandulával megszórva tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>