A meg
sózott és 
borsozott kacsamellet forró 
mogyoróolajban magas lángon megpirítjuk, majd a 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 10 percen át bőrével lefelé sütjük, amíg éppen átsül. Ezután kivesszük a sütőből. Egy lábosban 
vajat melegítünk, amihez 
mézet és kakukkfüvet adunk és bőrével felfelé beletesszük a kacsát, amit így pirítunk egy percig, majd levesszük a tűzről.
Összekeverjük a dióolajat, a 
citromlevet, 
sót, 
borsot és a lábosból a szaftot, ebben megforgatjuk a gránát
almát és a 
salátaleveleket, amiket tányérokra teszünk és erre helyezzük a felszeletelt kacsamellet, végül pedig a maradék 
mézes szósszal az egészet meglocsoljuk.
Szerző: 
Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>