A meg
sózott és
borsozott kacsamellet forró
mogyoróolajban magas lángon megpirítjuk, majd a 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 10 percen át bőrével lefelé sütjük, amíg éppen átsül. Ezután kivesszük a sütőből. Egy lábosban
vajat melegítünk, amihez
mézet és kakukkfüvet adunk és bőrével felfelé beletesszük a kacsát, amit így pirítunk egy percig, majd levesszük a tűzről.
Összekeverjük a dióolajat, a
citromlevet,
sót,
borsot és a lábosból a szaftot, ebben megforgatjuk a gránát
almát és a
salátaleveleket, amiket tányérokra teszünk és erre helyezzük a felszeletelt kacsamellet, végül pedig a maradék
mézes szósszal az egészet meglocsoljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>