A parajt vágjuk durvára. A fokhagymát tisztítsuk meg és vágjuk kockára.
Forrósítsuk fel az olívaolajt felét. Pároljuk benne üvegesre a fokhagymát, majd adjuk hozzá a par
Hámozzuk meg a hagymát, és vágjuk vékony karikára. Vágjuk be kereszt alakban a paradicsomot, forrázzuk le, öntsük le hideg vízzel, és húzzuk le a héját. Vágjuk négyfelé.
Sikáljuk le a kagylókat. A már kinyíltakat dobjuk el. Tegyük a kagylókat 100 ml vízzel, a fehérborral és a hagymakarikákkal egy edénybe. F?zzük magas h?fokon, letakarva,
Melegítsük el? a süt?t 200 fokra. Mossuk le a halat, nyomkodjuk szárazra, és vágjuk apró darabokra. A paradicsomot vágjuk négyfelé.
Vágjuk keresztbe félbe a feferónit. H
A tojássárgáját a cukorral kikeverjük, lassan belekeverjük a forró (de nem lobogó) tejszínt. Megvárjuk, amíg kih?l.
A zselatint a vízben feloldjuk, hozzáöntjük a kávét,
A tésztát megf?zzük. A darált húst a tojásokkal, sóval, borssal, sajttal, zsemlemorzsával, petrezselyemmel, zúzott fokhagymával és tejjel összedolgozzuk. Kis gombócokat g
A padlizsánokat tegyük egy tepsibe, és süssük 20 percen át. Hámozzuk meg ?ket, majd a húsúkat nyomjuk szét s?r? masszává. A masszát keverjük össze egy tálban a zúzott fok
Forraljuk fel egy edényben a húslevest. Szórjuk bele a rizst, és f?zzük letakarva 20 percig.
Tépkedjük le a mentaleveleket a száráról, és vágjuk apróra. Keverjük össze a
Ugrás a lap tetejére >>