Bort 1 dl vízzel, 1 citrom reszelt héjával, 50 g cukorral és egy kis sóval felfőzzük. Cukor másik felét elvegyítjük a citromok levével, hozzáadjuk a liszttel
						
				    
				   
				   
				   
				   		
						Hagymát üvegesre pároljuk, meghintjük pirospaprikával, beletesszük a feldarabolt csirkét, ráöntjük a fél pohár vizet, és 10 percig pároljuk. Hozzáadjuk a n
						
				    
				   
				   
				   
				   		
						Cukkini két végét levágjuk, héjastól legyaluljuk, szeletekre vágjuk, sós, ecetes vízben egy percig főzzük. Tűzálló tálba tesszük. Tojások sárgáját, ol
						
				    
				   
				   
				   
				   		
						Dinnyékből karalábévájóval kis golyókat formálunk, és talpas pohárba felváltva rakjuk a sárga és zöld gömböket. Cukrozzuk, leöntjük narancslikőrrel, é
						
				    
				   
				   
				   
				   		
						Retket vékonyra vágjuk, meghintjük sóval, köménymaggal, és olajjal meglocsoljuk.
						
				    
				   
				   
				   
				   		
						Tűzálló tálat kikenünk olajjal, paradicsomot, hagymát, paprikát karikára, húst, padlizsánt kockára vágjuk, hozzáadjuk a rizst, fűszerezzük, és felöntjük
						
				    
				   
				   
				   
				   		
						Halat bevagdossuk, megsózzuk, lisztbe forgatjuk, meglocsoljuk az olvasztott vajjal, és fél órát sütjük. Leöntjük tejföllel, és sütőben 20 percig sütjük.
						
				    
				   
				   
				   
				   		
						Kacsát belül megsózzuk, és egy pohár vizet öntve alá, saját zsírjában, fedő alatt félpuhára pároljuk. Tűzálló tálat kikenünk a kacsából kisült zsira
						
				    
				    
 
Ugrás a lap tetejére >>