Zöldpaprikát apróra vágjuk, hagymát lereszeljük, és hozzáadjuk a szétnyomkodott juhsajtot. Paradicsompürét olajjal, majd tejföllel összekeverjük, és ízes
						
				    
				   
				   
				   
				   		
						Cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, hozzáadunk egy kevés lisztet, és a kétszeresére kelesztjük. Vajat kikeverjük a tojássárgájával, hozzáadjuk az élesz
						
				    
				   
				   
				   
				   		
						Leforrázzuk a hússzeleteket, leöblítjük, és megszárogatjuk őket. Bedörzsöljük őket fokhagymával, és egymásra téve fél órán át állni hagyjuk. Sózzuk,
						
				    
				   
				   
				   
				   		
						Tonhalat sós, citromos vízben 10 percig főzzük. Miután kihűlt, kockára vágjuk, összekeverjük a karikára vágott zöldpaprikával, szeletelte paradicsommal, met
						
				    
				   
				   
				   
				   		
						Reszelt almát elkeverjük a tormával, hozzáadjuk a húslevest, összekeverjük, majd citromlevet adunk hozzá.
						
				    
				   
				   
				   
				   		
						Meghámozzuk a tököt, és ujjnyi vastagra vágjuk. 10-10 darabot cérnával összekötünk, és sós, cukros vízben 5 percig főzzük. Leszűrjük, cérnát eltávolí
						
				    
				   
				   
				   
				   		
						Burgonyát megfőzzük, meghámozzuk, két végét levágjuk, kiskanállal kivájjuk és megtöltjük. 
Töltelék úgy készül, hogy az összevágott gombát és sonk
						
				    
				   
				   
				   
				   		
						Szalonnát kisütjük, zsírjában megpároljuk a hagymát, hozzáadjuk a kockára vágott uborkát, negyedekre vágott paradicsomot, cikkekre vágott paradicsompaprikát
						
				    
				    
 
Ugrás a lap tetejére >>