Húst apró kockára vágjuk, forró vizet öntünk alá, sózzuk, majd félpuhára pároljuk. Félig párolt húst a léből kivéve a megpirított szalonnára tesszük,
						
				    
				   
				   
				   
				   		
						Hagymát zsiradékban megpároljuk, hozzáadjuk a kockára vágott húst, sóval és erős paprikával meghintjük, vízzel felöntjük és puhára főzzük. Hozzáadjuk 
						
				    
				   
				   
				   
				   		
						Húst fűszerezzük, tűzálló tálban felmelegített vajban mindkét oldalát átsütjük, és 30 percig pároljuk. 
Tészta: lisztet összedolgozzuk az olajjal, tojá
						
				    
				   
				   
				   
				   		
						Összevágott répát vajban megpároljuk, megszórjuk liszttel, és felöntjük borral. Ízesítjük, hozzáadjuk a babérlevelet, fél órát főzzük, majd szitán át
						
				    
				   
				   
				   
				   		
						Burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, karikára vágjuk. Tűzálló tálat kivajazunk, és megszórjuk zsemlemorzsával. Túrót és a vajat habosra keverjük, 
						
				    
				   
				   
				   
				   		
						Burgonyát megfőzzük, meghámozzuk, kihűtjük, káposztareszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a fűszereket, a lisztet, és villával összedolgozzuk. Sonkát csíkokra 
						
				    
				   
				   
				   
				   		
						Héjában megfőzzük a burgonyát, meghámozzuk és áttörjük. Felkockázott szalonnát kiolvasztjuk, a burgonyához tesszük, zsírjában megfonnyasztjuk az összevá
						
				    
				   
				   
				   
				   		
						Kockára vágott burgonyát a hagymával sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük és a főzővizet félretesszük. Burgonyatörőn átnyomjuk, hozzáöntjük a langyos
						
				    
				    
 
Ugrás a lap tetejére >>