A karikára vágott
sárgarépát, 1 gerezd
fokhagymát, és a fej
hagymát tedd 1-1,5 liter
vízbe f?ni. A megtisztított megmosott kel
káposztát vágd csíkokra és tedd bele ezt is a fazékba f?lni. Ízlés szerint
sózd! A darált húst gyúrd össze a 2
tojással, és formázz bel?le gombócokat tetszés szerinti méretben, adj hozzá
borsot és
sót ízlés szerint. Miután ez megvan a gombócokat is tedd bele a fazékba, szórj bele majorannát és egy csipet ?rölt
köményt, és takarék lángon hagyd f?ni kb. 1 órát. Ha megf?tt készíts
habarást a
tejfölb?l és a
lisztb?l és kicsit s?rítsd be vele a levest. Jó étvágyat!
Szerző:
gaborba100 Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>