Ledaráljuk a húst és a
szalonnát, ezután hozzádolgozzuk a zúzott
fokhagymát, a petrezselymet, a
tojást és a zsemlemorzsát.
sóval és
paprikával ízesítjük, majd kis gombócokat gyúrunk bel?le. 2-3 percig forró olajban megsütjük.
A felvágott vörös
hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzákeverjük a zúzott
fokhagymát, a
lisztet, a bort, a felkockázott
paradicsomot és a babérlevelet. 10 percig pároljuk, majd botmixerrel összekeverjük és végül a gombócokra öntjük, együtt pedig még 10 percig pároljuk.
Köretnek
sós
vízben párolt bor
sót és sült
burgonyát kínálunk. Cikkelyekre vágott kemény
tojással és
petrezselyemmel díszítjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>