A búzadarát összekeverjük a
liszttel,
sóval és egy kevés
vízzel, és összegyúrjuk. Vékonyan kinyújtjuk és csíkokra vágjuk. A tésztát be
lisztezett tepsibe szórjuk, konyharuhával letakarjuk. A
paradicsomok héját bemetsszük, leforrázzuk, meghámozzuk és feldaraboljuk. A
hagymát és a
fokhagymát kockára vágjuk. Az olajat felhevítjük és megpároljuk benne a
hagymát és a
fokhagymát. Hozzáadjuk a
paradicsomot,
sózzuk,
borsozzuk és kis lángon 10 percig főzzük. A rukkolát megmossuk, és durvára vágjuk, majd a mártáshoz adjuk. 2-3 percig melegítjük. a
gorgonzolát felkockázzuk, a
parmezánból forgácsokat gyalulunk.
sós vizet forralunk, és kifőzzük a tésztát. Leszűrjük, és összekeverjük a mártással, majd a
sajtokkal megszórva tálaljuk.
Elkészítési idő: 45 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>