A tésztát 
sós 
vízben kifőzzük. A 
hagymát és a 
fokhagymát finoma vágjuk. A szardellát kis darabokra vágjuk. Az olajat felhevítjük és kevergetve 3-5 percig pároljuk benne a 
hagymát és a 
fokhagymát. Hozzáadjuk a szardellát és levével együtt a 
paradicsomot, 
sózzuk, 
borsozzuk. 10 percig közepes lángon főzzük, hogy besűrűsödjön. Közben a 
paradicsomokat szétnyomjuk. A petrezselymet finomra vágjuk. Az olivát felkarikázzuk, majd hozzáadjuk a mártáshoz, és átmelegítjük. A tésztát leszűrjük, lecsöpögtetjük, majd összekeverjük a 
petrezselyemmel. A tésztát meglocsoljuk a mártással, megszórjuk reszelt 
sajttal és 
bazsalikommal díszítve tálaljuk. 
Elkészítési idő: 30 perc.   
Szerző: 
Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>