Áztassuk a
chili anchót kb. 1/2 órára meleg
vízbe, majd magozzuk ki. Vágjuk négyfelé a
hagymát, és félbe a
fokhagymagerezdeket. A
paradicsom héját húzzuk le, és negyedeljük el. Turmixoljuk össze a chile anchót,
hagymát,
fokhagymát,
paradicsomot, szárított
chilit 5 evőkanálnyi áztató lével.
Vágjuk a húst nagy kockára. Forrósítsunk olajat egy edényben, és pirítsuk meg benne a húst. Öntsük a
chilipürét a húsra, keverjük meg,
sózzuk meg, szórjuk rá a fűszereket.
Főzzük a húst fedett edényben 1 1/2 órát. Esetleg öntsünk rá egy kevés vizet, hogy ne legyen túl sűrű a szósz. 10 perccel a főzés befejezte előtt keverjük bele a
mandulát és az olajbogyót.
Rizzsel kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>