A savanyú
káposzta levét kinyomkodjuk, majd 5 deka
zsíron megpirítjuk.
sózzuk,
borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, majd felöntjük 2,5 deci
vízzel és lefedve kb. 50 percet pároljuk. Eközben a
rizst is puhára főzzük, a felaprózott
hagymát pedig 5 kanél
vízben pároljuk. Ezután a
hagymát, és a
sóval,
borssal ízesített darált húsokat a maradék olajon megpirítjuk. Belekeverjük a
rizst is, kissé átforgatjuk, majd lehúzzuk a tűzről. Egy ki
vajazott jénaiba rétegezzük a húsos keveréket, a
káposztát, a felkarikázott kolbászt, majd meglocsoljuk a
tejszínnel. Előmelegített sütőben magas fokozaton kb. fél óra alatt készre sütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>