A savanyú 
káposzta levét kinyomkodjuk, majd 5 deka 
zsíron megpirítjuk. 
sózzuk, 
borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, majd felöntjük 2,5 deci 
vízzel és lefedve kb. 50 percet pároljuk. Eközben a 
rizst is puhára főzzük, a felaprózott 
hagymát pedig 5 kanél 
vízben pároljuk. Ezután a 
hagymát, és a 
sóval, 
borssal ízesített darált húsokat a maradék olajon megpirítjuk. Belekeverjük a 
rizst is, kissé átforgatjuk, majd lehúzzuk a tűzről. Egy ki
vajazott jénaiba rétegezzük a húsos keveréket, a 
káposztát, a felkarikázott kolbászt, majd meglocsoljuk a 
tejszínnel. Előmelegített sütőben magas fokozaton kb. fél óra alatt készre sütjük.
Szerző: 
Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>