A marhahúsra tesszük a babérleveleket, megszórjuk a
sóval, majd készre főzzük. A
rizst is puhára főzzük, és félretesszük. Eközben a
hagymákat, a sűrített
paradicsomot, a
chilit, a
currypasztát és a cukrot összeturmixoljuk. A
padlizsánt felkockázzuk, majd olajon megsütjük, és felöntjük a
curry szósszal. 5 perc elteltével hozzáöntjük a
tejszínt, majd forrás után félretesszük. A vörös
hagymát megpirítjuk, majd ezt is félretesszük, és helyére rakjuk a
currypasztát, 3 kanál vizet, és a húst is. Amikor megpuhult, belekeverjük a
rizst, a mazsolát, a
kókusztejet és a
koriandert. Végül eloszlatjuk a tányérokban, rátesszük a felszeletelt
paradicsomot,
tojást és a
mandulát, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>