A
lisztet, a
vajat, a
sót, vizet egy konyhai robotgéppel összekeverjük, majd gyúródeszkán kinyújtjuk úgy, hogy pont beleférjen a tepsibe. A sütőformát ki
vajazzuk, beletesszük a tésztát, szélét felhúzzuk, villával megböködjük. Állni hagyjuk egy kis ideig. Eközben a
sonkát és a
szalonnát felaprózzuk, a
szalonnát
hagymával megpirítjuk, majd hozzáadjuk a
sonkát, a reszelt
sajt felét,
zöldfűszerekkel ízesítjük. A
tejhez hozzáöntjük a
tejszínt, beletesszük a maradék
sajtot, a
tojásokat,
sóval,
borssal,
szerecsendióval ízesítjük. Ezután a tölteléket a tésztára tesszük, ráöntjük a
tejszínes öntetet, és így megsütjük. Tálalás előtt szeletekre vágjuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>