» 250 g friss füge » 50 ml paradicsomlé » 250 g kockára vágott konzervparadicsom » 3 ek. limettalé (zöldcitromlé) » fél tk. frissen reszelt gyömbér » csipetnyi ?rölt fahéj » 1 cl Noilly Prat (száraz vermut) » 1 tk. étkezési keményít? » só és bors
150 g fügét meghámozunk és kockára vágunk. A paradicsomlevet felforraljuk, beletesszük a fügét és tovább f?zzük. Hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, és még 10 percig f?zzük, majd pépesítjük. Ízesítjük limettalével, gyömbérrel, fahéjjal és vermuttal.
Kevés vízben elkeverjük az étkezési keményít?t, majd bes?rítjük vele a mártást. Sózzuk, borsozzuk. A maradék fügét meghámozzuk ,kockára vágjuk és elkeverjük a mártásban.
Lepényhalhoz kínáljuk.
Elkészítési id?: 15 perc.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom