A felvert
tojáshoz keverjük a
tejet, a
szerecsendiót,
sózzuk,
borsozzuk, majd egy ki
vajazott formába tesszük. Egy
vízzel teli lábosba állítjuk, majd kb. fél órára sütőbe tesszük, ennyi idő alatt megszilárdul. Ekkor egy tálra borítjuk és kockákra felvágjuk. A felkockázott
szalonna zsírját kiolvasztjuk, majd megpirítjuk rajta a felcsíkozott zöldségeket. Felöntjük a levessel, majd amint felforrt, beleszórjuk a felkockázott
krumplit. Így 20-25 percig főzzük, majd az egészet pürésítjük, és a
tejszínes
tojássárgájával besűrűsítjük.
sózzuk,
borsozzuk, majd beleforgatjuk a felkockázott
tojást, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>