Mossuk és tisztítsuk meg a
vargányát. A szárított
vargányát áztassuk 30 percig 600 ml forró
vízbe. Pucoljuk meg és kockázzuk fel a
mogyoróhagymát. Csepegtessük le a
vargányát, az áztatólevet tegyük el későbbre.
Friss
vargánya esetén:
Forrósítsuk fel a
vajat. Süssük meg benne a friss
vargányát, adjuk hozzá a
mogyoróhagymát, és dinszteljük üvegesre. A
gombár szórjuk meg
liszttel, és pirítsuk meg. Kevergetés közben öntsük hozzá a bort, 500 ml áztatóvizet és a
tejszínt. Forraljuk fel, és hagyjuk 10 percig főni.
Szárított
vargánya esetén:
Forrósítsuk fel a
vajat. Dinszteljük benne üvegesre a
mogyoróhagymát. Szórjuk meg
liszttel, és kissé pirítsuk meg. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a bort, az áztatóvizet és a
tejszínt, majd a
gombát is. Forraljuk, és hagyjuk 10 percig főni.
Reszeljük le a
parmezánt, a metélő
hagymát karikázzuk fel. Ízesítsük
sóval,
borssal. Vegyük ki a
gombát. Tálalás előtt habosítsuk a levest botmixerrel. Tegyük vissza a
gombát. Azonnal tálaljuk, és szórjuk meg
parmezánnal, valamint metélő
hagymával.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>