A gyümölcsöket a vízalá téve jól átöblítjük, a nagyokat félbevágjuk, majd belerakjuk a mixerbe. A tejet, a szegf?szeget, és a vaníliáscukrot is beletesszük, majd összehab
Gyümölcsöt megmossuk, lebogyózzuk, porcukorral és citromlével állni hagyjuk. Bogyósok 3/4 részét villával összenyomjuk, vizet, bort vagy gyümölcsmustot adunk hozzá és meg
Almát meghámozzuk, lereszeljük és citromlével, porcukorral összekeverjük. Vízzel vagy mustárral és borral felöntjük és a kétszersültliszttel bes?rítjük.
Egy lábosba öntjük a bort, hozzáadjuk a fahéjat, a szegf?szeget és a porcukrot, majd ha felforrt, a juharszirupot is. Ezután az egészet lesz?rjük, majd belekeverjük a tej
A meggyet kimagozzuk, cukros, f?szeres, vörösboros vízben puhára f?zzük. A tejet, tejszínt, lisztet elkeverjük és a levesbe öntve simára keverjük. Forralás után leh?tve t
Fél liter vízhez dolgozzuk hozzá a szegf?szeget, a fahéjat és a kifacsart citrom levét. Hagyjuk állni 1-2 órát, majd sz?rjük le. Ezután engedjük fel a meggybef?ttel, keve
Egy lábosba öntjük a bort és 7,5 deci vizet, majd beletesszük a citrom levét, reszelt héját, a szegf?szeget, fahéjat és cukrot. A kimagozott meggyet beletesszük, 8-10 per
Magozzuk ki a meggyet és f?zzük fel 4 dl vízben, közben adjuk hozzá a szegf?szeget, a cukrot, a sót, a citrom levét és a fahéjat. Forraljuk fel a tejet és amikor a felf?z
Ugrás a lap tetejére >>