A szilvát magozzuk ki, és egy kevés vízben pároljuk meg. Törjük át, majd engedjük fel 6-7 dl vízzel. Ízesítsük cukorral, szegf?szeggel, sóval, és forraljuk fel. A tojássá
A gyümölcsöket megtisztítjuk, a nagyobbakat fel aprítjuk, és 1 liternyi forrásban lév? vízbe tesszük. 2- 3 percig f?zzük, ízesítsd cukorral, fahéjjal, szegf?szeggel. A li
A meggyet megmossuk, kimagozzuk, 1 liter vizet öntünk rá, majd hozzáadjuk a f?szereket, a citromot és a cukrot, és megf?zzük. Ezután hozzáadjuk a liszt és 1 dl tejszín ke
Fogunk egy lábost, beleöntjük a bort, majd beletesszük a szegf?szeget, a citromhéjat és a fahéjat, és felforraljuk. Eközben a tojássárgáját elkeverjük a cukorral, a tejsz
A barackokat meghámozzuk, kimagozzuk, majd a negyedét felkockázzuk, és leöntjük a borral és a citromlével. Ezt h?t?be tesszük, a többi barackot pedig egy lábosba tesszük.
Egy lábosba tesszük a feldarabolt epret, a kikapart vaníliát, majd felöntjük az almalével, és egy órát pihentetjük. Ezután a vaníliarudat kivesszük, a többit pedig a mézz
A kimagozott, meghámozott, felszeletelt almát egy lábosba tesszük, majd hozzáadjuk a f?szereket és a tápikát, felöntjük 3,5 deci vízzel, és forrástól számított 10-15 perc
A lekvárt a borral összeturmixoljuk, majd elkeverjük a tejjel és a tejszínnel, és felforraljuk. Leveszük a t?zr?l, és belekeverjük a citromlevet, cukrot, és fahéjat. Hide
Ugrás a lap tetejére >>