A
krumplit megmossuk, meghámozzuk, felkarikázzuk. A konzerv levét leöntjük, a halat felaprózzuk, a
petrezselyemzöldet lemossuk, és apróra vágjuk. A
krumplit lábosba tesszük, felöntjük nyolc deci
vízzel, majd hozzáadjuk az ételízesítőt, a
petrezselyem felét, a
citromhéjat, az összepréselt
fokhagymát és a törött
borsot, majd így a
krumplit addig főzzük, amíg puha nem lesz. Eközben a
liszthez hozzáöntünk fél deci vizet, a
tejfölt és a konzerv leszűrt levét, majd az egészet csomómentesre keverjük. Ekkor a hallal és a maradék
petrezselyemmel együtt a leveshez adjuk, még egyszer felforraljuk, és már tálalhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>