A forró olajba szórunk két ek. 
lisztet, és megpirítjuk. Közben a vörös
hagymát megtisztítjuk, felaprózzuk, majd a pirított 
liszthez adjuk a piros arannyal és két deci 
vízzel együtt. A zöldségeket megtisztítjuk, karikákra vágjuk a kolbásszal együtt, majd ezt is a lábosba tesszük. Rászórjuk a 
borsot, és további egy liter vizet adunk hozzá. Miközben így főzzük, a 
burgonyát is megfőzzük, majd összetörjük, és a maradék 
liszttel illetve a 
zsírral összegyúrjuk. Ebből kis gombócokat formázunk, és a levesbe tesszük őket. Végül a felaprított petrezselymet is beleszórjuk, és addig főzzük, amíg a gombócok a leves te
tejére nem jönnek. Ekkor már tálalhatjuk is.
Szerző: 
Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>