A sütőt 250 fokra állítjuk. A
paradicsomot keresztben felvágjuk. A vágott felükkel felfelé egymás mellé tepsibe tesszük,
sóval megszórjuk. A sütőben középmagasságra helyezve a tepsit 30 percig grillezzük, míg a
paradicsom te
teje barnulni nem kezd. A
paradicsomot héjával, magjával együtt elpépesítjük, a sütőt 170 fokra állítjuk.
A
zellerszárat és a
sárgarépát megtisztítjuk, lereszeljük, vagy apróra vágjuk. A
rozmaringot leöblítjük, leszárítjuk, leveleit lecsipkedjük, apróra vágjuk. A zöldségféléket a
rozmaringgal, a csilipehellyel és a barna
cukorral 3 ek.
vízzel lábosban tesszük, hozzákeverjük a
paradicsompürét. Keverés mellett addig forraljuk, míg a
cukor fel nem olvad. Az egészet tűzálló tálba öntjük, és a sütőben középre helyezve 2 óra hosszat pároljuk, minden negyedórában megkeverjük.
A kész dzsemet kivesszük a sütőből, és kisebb üvegekbe töltjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>