A zabpehelyből,
tejből és a
tojásokból
sóval tésztát keverünk, pihentetjük. A
parajt átválogatjuk, majd megmossuk, és bő, forrásban lévő
vízbe merítjük, ha összeesett, leszűrjük.
A répát meghámozzuk, vékony csíkokra vágjuk, a levessel együtt
vajon, alacsony hőfokon 10 percig pároljuk. A
fokhagymát meghámozzuk, a
tejszínbe nyomjuk.
1-1 teáskanál olajat felforrósítunk, 4 vastag lepényt sütünk. A zöldséget összekeverjük a
tejszínnel,
sóval,
borssal,
szerecsendióval ízesítjük.
A lepényeket a zöldséggel megtöltjük, föltekerjük, formába helyezzük. A
sajtokat felcsíkozzuk, rászórjuk. Addig sütjük, amíg a
sajt rá nem olvad.
(Díszítésként metélő
hagyma-karikákat vágatunk rá. Ami illik még hozzá: hideg író, ami nem csak a szomjat oltja, hanem az anyagcserét is élénkíti.)
Szerző:
Sika :) Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>