A felsálat kiklopfoljuk, majd rákenjük a
paprikakrémet, és megszórjuk a
kakukkfűvel és a
majoránnával. Eközben a felaprózott
hagymát megpirítjuk, megszórjuk a
paprikával, majd hozzáadjuk a darált húst. Így pároljuk, majd beletesszük a felszeletelt
gombát és a felkockázott
szalonnát is. Sózzuk,
borsozzuk, majd a
tojást és a beáztatott zsemléket is belekeverjük. Ezzel megkenjük a felsálat, majd a savanyú
uborkákat eloszlatjuk rajta, és az egészet felgöngyöljük. Megtűzzük, majd olajon átsütjük. Ezután sütőbe tesszük, majd a sütés felénél a pecsenye
zsírba keverjük a
lisztet és a
paradicsompürét. Felöntjük kevés borral, majd ha a hús készre sült, ezzel leöntjük, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>