Sistergő marhahús receptHány személyre: 4 személyre
					» 500g 
zsírtalanított, vékony csíkokra vágott hátszín
» 2 evőkanál 
szójaszósz
» 2 evőkanál 
rizsbor vagy sherry
» 1és1/2 evőkanál 
kukoricakeményítő» 1 teáskanál 
cukor» 3 evőkanál 
mogyoróolaj
» 150g falatkákra vágott 
brokkoli» 1db kimagozott, vékony csíkokra vágott, nagy piros 
paprika» 2 gerezd préselt 
fokhagyma» 3 evőkanál osztrigaszósz
» 200g friss kelbimbó
» 
só, fekete 
bors				 
				
					Tedd egy nem fém edénybe a 
szójaszószt, a keményítőt, a cukrot, 
rizsbort vagy sherryt és a húst, és keverd össze alaposan. Forrósíts fel egy evőkanál olajat, egy nagy vastag falu serpenyőben vagy wokban, majd a hús 1/3-át add hozzá, rázva- dobálva 2-3 perc alatt pirítsd meg nagy láng fölött. Szedd ki, majd a maradék húst további két adagban süsd meg, az olajat szükség esetén pótold.
A wokban forrósítsd fel a maradék olajat, majd a 6 evőkanál vizet és a 
brokkolit add hozzá. Süsd 5 percig rázva- dobálva, majd a 
paprikát és a 
fokhagymát tedd bele, és süsd további 2-3 percig, míg megpuhul kissé a 
brokkoli. 
A serpenyő tart
almához keverd az osztrigaszószt, tedd vissza a húst is, majd helyezd a wokba a kelbimbót. Rázd nagy lángon 2 percig, vagy amíg  gőzölni nem kezd a forróságtól a marhahús, a kelbimbók pedig kissé megpuhultak. Borsozd, 
sózd ízlés szerint. 
Szerző: 
Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>