A húst megtisztítjuk, leszedjük a hártyáit, be
sózzuk és a felforrósított zsiradékban a hús mindegyik oldalát jól átsütjük. Ezután lefedve tároljuk, amíg a barna mártást elkészítjük. A zsiradékban a cukrot barnára pirítjuk, hozzáadjuk a karikákra vágott
vegyes zöldségeket és
hagymát és megpirítjuk. Rászórjuk a
lisztet és továbbpirítjuk. Hozzáadjuk a
borsot, a babérlevelet, a
paradicsomot, a bort és felöntjük 0,8 liter
vízzel vagy csontlével. Ezután beletesszük a húst és befedve 2-3 óráig a tűzhelyen vagy a sütőben kis lángon pároljuk. Ha párolás közben elfő a leve, akkor
vízzel pótolhatjuk. A párolás után, ha a hús jól megpuhult, kivesszük a mártásból, szeletekre vágjuk és a tálalásnál a mártást rászűrjük. Köretnek makarónit vagy
burgonyafánkot kínálunk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>