A hátszínt kicsontozzuk és leszedjük róla a hártyákat, majd be
sózzuk és 1 óráig pihentetjük. Ezután
zsírban átsütjük és miután vizet adtunk hozzá, addig pároljuk, amíg jó puha nem lesz. Ekkor a a vékony szeletekre vágott
gombát 2 dkg
hagymás
zsíron megpároljuk, majd a húshoz adagoljuk. Ezután továbbpároljuk és ha a hús kellőképpen puha és a
zsírját is kiadta, akkor 2 dkg
liszttel megszórjuk, megpirítjuk, majd
vízzel felöntjük. A
tejföl hozzáadása után erős lángon felforraljuk. A szeletekre vágott húst a ráöntött
gombamártással tálaljuk,
rizst és párolt zöldbor
sót mellérakva. A
tejfölt kihagyhatják, akik nem szeretik és tálalhatják sült
burgonyával és zöldség körettel.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>