A tésztát
sós lobogó
vízben megpároljuk és leszűrjük.
A
paradicsomokat mártsuk forró
vízbe, így könnyen le tudjuk húzni a héját, majd magozzuk ki és szeleteljük cikkelyekre. A húst mossuk meg és vágjuk szeletekre.
A karikákra vágott
hagymát pároljuk üvegesre a
zsírban, majd rakjuk bele a marhát és süssük meg mindkét oldalát aranysárgára. Közben fűszerezzük
sóval,
borssal,
kakukkfűvel, lestyánnal és keverjük hozzá a zúzott
fokhagymát, valamint egy kis
citromhéjat, a
citromot pedig facsarjuk rá. Locsoljunk rá 3 deci vizet és adjuk hozzá a szószt és a
paradicsompürét. Helyezzünk rá fedőt és takarékon egy órán át pároljuk. Ezután a
paradicsomot dolgozzuk bele, néhány percig rotyogtassuk, majd tálaljuk a tésztával.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>