A húst tisztítsuk meg és vágjuk nagyobb darabokra, majd süssük meg a
vaj és az olaj keverékében. Keverjük hozzá a zúzott
fokhagymát, az összevágott vörös
hagymát, a karikára vágott répát, a felszeletelt póré
hagymát, a darabokra vágott
paradicsomot és
paprikát. Rotyogtassuk néhány percig és adjuk hozzá a bort, az
ananászlét és egy kis vizet. Fűszerezzük
sóval,
borssal,
kakukkfűvel,
oregánóval és
babérlevéllel. Letakarva előmelegített sütőben fél óráig süssük.
Háromnegyed óra alatt pirítsuk meg a tökhúst és adagoljuk az ételhez a felkarikázott
almával, kukoricával és ananásszal együtt. További negyed óra alatt készre sütjük. Az ételt a sütőtök héjában szolgáljuk fel.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>