» 2 borjúsz?z ( kb. 60 dkg ) » 4 ev?kanál olaj » 1 mokkáskanál fekete bors » 2 - mokkáskanál piros és zöld bors » 1 kiskanál mustár » 1 csapott ev?kanál liszt » 2 dl tejszín » 1 kiskanál ételízesít? por » a fólia megkenéséhez: olaj
A húsról a hártyát lefejtjük, ?rölt borssal meg mustárral bedörzsöljük és olajjal megkent alufóliába csomagoljuk. H?t?szekrényben 3 napig érleljük, majd a fóliából kibontva nagy lángon olajon körös - körül megpirítjuk. Utána süt?ben 200 C - on kb. 20 percig sütjük. Közben 1 - 1 mokkáskanál fekete, piros és zöld borsot összezúzunk, a többi borsot egészben hagyjuk. A sz?zpecsenye zsírját átsz?rjük egy lábosba és az összes borsot megfuttatjuk benne. mustárral ízesítjük, a lisztel meghintjük. A tejszínnel és 1.5 deci vízzel felöntjük. Ételízesít?t beletesszük, és 2 percig f?zzük. A hús akkor jó, ha a közepe rózsaszín?. Felszeleteljük, ráöntjük a mártást.
F?tt burgonya illik hozzá.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom