» 4 vékony szelet borjúhús » 400 g fehér kidney bab konzerv » 125 g rukkola » 75 g fehér liszt » 60 g kockára vágott vaj » 125 ml zöldséglevesalaplé » 90 ml extraszűz olívaolaj » 60 ml frissen facsart citromlé » 8 felkockázott paradicsom » 2 gerezd fokhagyma, finomra vágva » 4 evőkanál összetépkedett bazsalikomlevél » 1 evőkanál finomra vágott snidling » só
Keverjük össze a citromlevet, a snidlinget, a fokhagymát és 60 ml olajat. Sózzuk meg. A rukkolát, a bazsalikomot, a paradicsomot és a bazsalikomot is keverjük össze. Locsoljuk meg az öntettel és rázzuk jól össze. A húst mártsuk lisztbe, majd a maradék olajban süssük oldalanként 4 percig. A megmaradt szaftba öntsük bele az alaplevet, és magas hőfokon főzzük 2 percig. Vajat is keverjük bele, és főzzük, amíg besűrűsödik. Tegyük a húst tányérra, a mártást kanalazzuk a húsra és a babsalátával együtt tálaljuk.
Elkészítési idő 22 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom