» 4 szelet csontos borjú vagy sertéskotlett » 600 g felezett, apró szem? burgonya » 1 citrom leve és finomra reszelt héja » 2 ev?kanál finomra vágott petrezselyem » 2 gerezd fokhagyma, finomra vágva » 2 ev?kanál extrasz?z olívaolaj » só és frissen ?rölt fekete bors
A süt?t melegítsük el? 250 fokra. Tegyük tepsibe a félbevágott burgonyát. Locsoljuk meg 1 ev?kanál olajjal és rázzuk jól össze. Sózzuk, borsozzuk. Süssük 20 percig. Keverjük közben össze a citromhéjat, a petrezselymet és a fokhagymát. A maradék olajon oldalanként 4 perc alatt pirítsuk meg a húst, locsoljuk meg citromlével és még fél percig f?zzük. Helyezzük a tetejére a gremolatát, vagyis a citromhéj, a petrezselyem és fokhagyma keverékét. A megsült húst sült burgonyával tálaljuk.
Elkészítési id? 20-22 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom