» 4 szelet csontos borjú vagy sertéskotlett » 600 g felezett, apró szemű burgonya » 1 citrom leve és finomra reszelt héja » 2 evőkanál finomra vágott petrezselyem » 2 gerezd fokhagyma, finomra vágva » 2 evőkanál extraszűz olívaolaj » só és frissen őrölt fekete bors
A sütőt melegítsük elő 250 fokra. Tegyük tepsibe a félbevágott burgonyát. Locsoljuk meg 1 evőkanál olajjal és rázzuk jól össze. Sózzuk, borsozzuk. Süssük 20 percig. Keverjük közben össze a citromhéjat, a petrezselymet és a fokhagymát. A maradék olajon oldalanként 4 perc alatt pirítsuk meg a húst, locsoljuk meg citromlével és még fél percig főzzük. Helyezzük a tetejére a gremolatát, vagyis a citromhéj, a petrezselyem és fokhagyma keverékét. A megsült húst sült burgonyával tálaljuk.
Elkészítési idő 20-22 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom