Borjúcomb vörösboros mártásban receptHány személyre: 4 személyre
					» 800 g csontos báránycomb
» 1 gerezd 
fokhagyma» 1 teáskanál 
só» 1 teásknál 
rozmaring» 2 evőkanál olaj
» 1/2 húsleveskocka
» 2,5 dl száraz vörösbor
» 500 g 
paradicsom» 2,5 dl 
tejföl
» 1 teáskanál étkezési kményítő
» 
bors				 
				
					Egy kisebb tepsit felforrósítunk a sütőben. A 
fokhagymát megtisztítjuk, 
sóval megszórjuk, 
fokhagymanyomón átnyomjuk. A 
rozmaringgal, az olajjal és a húskivonattal krémmé keverjük és a húst bedörzsöljük vele.
A húst a tepsibe tesszük, kb. 10 percig pirítjuk. 10 percenként vörösbort locsolunk alá, hogy a tepsi alja ne száradjon ki.
A 
paradicsomot megtisztítjuk, apróra vágjuk. A 
tejfölt a keményítővel a mártásos edényben összekeverjük, felfőzzük. Hozzáadjuk a 
paradicsomot és kb. 5 percig főzzük. A mártást szűrőn áttörjük.
A báránycombot tálra tesszük, lefedjük. A 
tejfölös mártást a 
pecsenyeléhez öntjük, jól elkeverjük, felforraljuk és ízesítjük.
(Ami illik hozzá: 
sós 
burgonya és könnyű vörösbor vagy rozé.)
Szerző: 
Sika :)          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>