Elkészítési idő: kb másfél óra
Energiatartalom: 855 kcal/3592 kj adagonként
Elkészítés előtt a halfilét legalább 2 napon át kell
vízben áztatni. Majd öblítsük le, és papírtörlővel itassuk fel róla a vizet, és daraboljuk fel. Melegítsünk vizet, és áztassuk bele a szárított
gombát.
Közben a zöldségeket (
sárgarépa, vörös
hagyma,
fokhagyma) pucoljuk és tisztítsuk meg alaposan. A
sárgarépát és a vörös
hagymát kockázzuk fel, a
fokhagymát pedig aprózzuk fel. Olívaolajat hevítsünk fel egy serpenyőben, és a felaprózott zöldségeket pirítsuk meg benne, a
fokhagymával együtt. Közben ha eleget állt a
gomba, leönthetjük róla a vizet, de úgy, hogy azt egy másik lábosban fogjuk fel. A kiáztatott
gombát aprózzuk fel a zöldségekhez hasonlóan. A felaprózott
gombát, a
tőkehalat és a fenyőmagot tegyük bele egy serpenyőbe és körül belül 2 percen át pároljuk őket együtt, majd adjuk hozzá a bort, és némi
sót.
A
paradicsompürét keverjük el 3 evőkanál
vízzel, a
burgonyát pedig hámozzuk meg és daraboljuk fel. Ezeket tegyük bele a serpenyőbe. Összekeverve főzzük együtt körül belül fél órán át. A mag nélküli olajbogyót csak tálalás előtt kell belekeverni.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>