Elkészítési idő: kb 35 perc
Energiatartalom: 414 kcal/1733 kj adagonként
A
mogyoróhagymát pucolás után kockázzuk fel. A
paradicsomot mossuk meg, majd távolítsuk el a szárát, és kockázzuk fel. Az
uborkát mosás után felezzük el hosszanti irányban, és szeleteljük fel.
Egy lábasban forrósítsunk fel 2 evőkanál olajat, és rakjuk bele a
mogyoróhagymát. Kevergessük addig, míg üveges nem lesz. Ezután adjuk hozzá az
uborkaszeleteket, és puhítsuk meg. Ízesítsük
sóval és
borssal, majd hozzáadhatjuk az
ecetet is. Addig kevergessük míg el nem tűnik a folyadék a lábasból. Végül adjuk hozzá a
paradicsomot, keverjük össze, és vegyük le a lángról, egyelőre félretehetjük.
A lepényhalfilét alaposan mossuk át. Egy serpenyőbe öntsük bele a megmaradt olajat, és rakjuk bele rögtön a
vajat is. Ezt együtt hevítsük fel, és rakjuk bele a halfilét. Kb 4-5 percen át süssük, majd fordítsuk át a másik oldalára, és azt is legalább 2 percig süssük.
sóval,
borssal ízesítsük közben. A halat a zöldséggel tálaljuk, díszítéshez használjunk zöld
citrom szeleteket, és a halra csepegtessünk kevés zöld
citrom-levet.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>