Laposfejűhal dukkában receptHány személyre: 4 személyre
» Dukka:
» 2 ek.
koriandermag
» 2 ek. római
kömény-mag
» fél csésze pisztácia, összevágva és megpörkölve
» 1/3 céssze
szezámmag, megpirítva
» 2 tk.
só» 1 tk. frissen őrölt fekete
bors» Zöldbab:
» 250 g zöldbab
» 2 ek.
vaj» 1 gerezd
fokhagyma, finomra vágva
» 1 csésze magozott zöld olívabogyó, összevágva
» 1/4 csésze durvára vágott
petrezselyemzöld
»
só és frissen őrölt fekete
bors» Hal:
» 600 g laposfejűhaltörzs
» 2 ek. extra szűz
olívaolaj»
citromgerezdek a tálaláshoz
Dukka:
Pirítsuk meg a
koriandert-és a római
köménymagot, majd tegyük át mozsárba. Adjuk hozzá a pisztácia és a
szezámmag felét, és törjük össze. Az egészet tegyük át egy tálba, és adjuk hozzá a maradék
szezámmagot, a
sót és a
borsot. A grillsütőt melegítsük elő.
Forraljuk vizet a zöldbabnak, és blansírozzuk meg 2 perc alatt.
A
vajat melegítsük fel, adjuk hozzá a
fokhagymát, az olívát, a petrezselymet és a zöldbabot. Keverjük össze, majd
sózzuk, és
borsozzuk. A halat nyomkodjuk a dukkába. A sütőt kenjük meg olajjal, és süssük meg rajat a halakat. Forrón tálalajuk a zöldbabbal és a
citromgerezdekkel.
Előkészület: 30 perc.
Főzséi/sütési idő: 10-15 perc.
Nehézségi fok: 2.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>