A halat kiszálkázzuk, a filéket két-két szeletre vágjuk, 
sózzuk, 
borsozzuk, és meglocsoljuk 
fehérborral. Párolóedénybe egy pohár vizet teszünk, ízesítjük 
sóval, 
citromlével és a maradék 
fehérborral. Felforraljuk, és a halat 12-15 perc alatt puhára pároljuk. Félidőben 
vajat teszünk rá. Kockára vágjuk a 
hagymát, a 
sárgarépát, az 
almát. A csiperkét szeletekre vágjuk.
A 
vajat megolvasztjuk, megpirítjuk benne a 
hagymát és a 
gombát, felöntjük egy kevés főzőlével, és 5 percig főzzük, majd belekeverjük a 
tejszínt, és krémesre főzzük. A halat tűzálló tálba tesszük, ráöntjük a mártást, és pár percre a sütőbe tesszük. Tálaláskor 
almakockákkal díszítjük.
Elkészítési idő: 22 perc.
nehézségi fok: közepes
Szerző: 
Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>