» 0,5 dl olívaolaj » 1 kiskanál morzsolt rozmaring » 1 gerezd fokhagyma, zúzva » finom tengeri só és frissen őrölt fekete bors, » ízlés szerint » 4 kardhalsteak, 2,5 cm vastagra vágva, leöblítve » és megszárítva » paradicsomos-parajos orzó, a tálaláshoz
Az olívaolajat, a rozmaringot, a fokhagymát és a fűszereket összekeverjük. a kardhalat bekenjük vele mindenhol, és 30 percig állni hagyjuk. A grillen forró tüzet készítünk, majd a halat oldalanként 4-5 percig grillezzük. Egyszer megfordítjuk. Orzóval tálaljuk.
45 dkg orzó, megfőzve, leszűrve(csomagolásán leírtak szerint)
45 dkg bébiparaj, darabokra széttépve
5 dl koktél-vagy szőlőparadicsom, félbevágva
10 dkg fetasajt, szétmorzsolva
4 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál friss citromlé
2 gerezd fokhagyma, zúzva
finom tengeri só és frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint
A főtt, forró orzót a parajjal, a paradicsommal és a fetával összekeverjük. Az olívaolajat, a citromlevet és a fokhagymát is összekeverjük, sózzuk, borsozzuk és az orsós zöldségekre öntjük. Alaposan megkeverjük.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom