Elkészítési idő: kb 25 perc (és 1 óra állás)
Energiatartalom: 355 kcal/1491 kj adagonként
Először is a 
sózott, konyhakész heringet egy éjszakán át áztassuk hideg 
vízben letakarva. Másnap vegyük ki a heringet a 
vízből és várjunk, amíg az összes 
víz lecsöpög róla. Vágjuk le a hal fejét, és távolítsuk el a gerincét és a bőrét. Az elkészült filéket még egyszer öblítsük át hideg 
vízzel.
A főtt 
burgonyáról távolítsuk el a héját és szeleteljük fel. Az 
almát hámozás után csíkozzuk fel, a magházat és a magokat távolítsuk el. Az 
uborkát és a heringfilét is csíkozzuk fel. Majd a csíkozott heringet, 
uborkát, és 
almát óvatosan keverjük hozzá a 
burgonyához. A keverékhez adjuk hozzá a felforrósított zöldségalap-levet, és keverés nélkül hagyjuk kihűlni.
A bor
ecethez a némi 
cukor, 
só és 
bors hozzáadásával készítsünk öntetet, majd ezt is adjuk hozzá a keverékhez. Most, hogy minden alkotóelem a helyére került a 
salátát óvatosan keverjük össze, majd 1 órára lefedve tegyük be a hűtőbe, hogy összeálljanak az ízek.
Eközben a vörös
hagymát hámozzuk meg, és kockázzuk fel. A felaprított 
szalonnával egy serpenyőben pirítsuk meg a vörös
hagymát, és még melegen adjuk hozzá a 
salátához. Összekeverés után tálalhatjuk.
Jó étvágyat.
Szerző: 
Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>