Elkészítési idő: kb 20 perc
Energiatartalom: 258 kcal/1082 kj adagonként
Créme fraiche elkészítése:
Ha otthon szeretnénk elkészíteni, a következőképpen tehetjük. 2-5 dl hab
tejszínt alaposan ki keverjünk ki egy evőkanál íróval. Hagyjuk állni akár egy egész napot is lefedve. Hűtőbe nem kell tenni, de óvjuk a közvetlen melegtől. Majd megint keverjük össze alaposan és hűtőben tárolva több mint 1 hétig felhasználható.
Elkészítés:
Az
ecetes
uborkát kockázzuk fel. A szár
zellereket mossuk meg majd kockázzuk fel. A
paprikát is hasonlóan a
zellerhez, mosás és magozás után kockázzuk fel. A
pisztrángokról távolítsuk el a bőrt, és a filét a vágjuk kicsi kockákra. Az
uborka-, szár
zeller-,
paprika- és
pisztrángkockákat keverjük össze, és közben adjuk hozzá a korábban elkészített créme fraiche-t. Majd ez mind jó alaposan keverjük össze. A keveréket fűszerezzük ízlés szerint
sóval és
borssal. A rozskenyérből vágott korongokat kenjük meg
vajjal, és mindegyik korongra rakjunk a
pisztrángos keverékből. A
kaporral mosás után díszíthetjük a korongokat. Majd tálaljuk.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>