A halat alaposan megtisztítjuk, leszedjük a bőrét, kiszálkázzuk és kifilézzük. A 
pontymaradékot felöntjük 3 liter 
vízzel, főzni kezdjük, 
sóval és a felvágott 
hagymával ízesítjük. Kissé lefedve egy óráig takarékon hagyjuk.
Az árpagyöngyöt 4 dl 
sós 
vízben fél óráig főzzük, majd egy negyed óráig puhulni hagyjuk.
Ledaráljuk a 
pontyfilét és hozzáadjuk az árpagyöngyöt, zsemlemorzsát és a 
tojást. Összedolgozzuk és közben tegyük még bele a 
hagymát, 
fokhagymát, piros
paprikát, 
majoránnát, 
sót és 
borsot.
Átszűrjük a hallevet és újra felrakjuk főzni. Ekkor beletesszük a halgombócokat, takarékon hagyjuk körülbelül 10 percig. Utólag még 
sót, csípős 
paprikakrémet adunk hozzá.
Szerző: 
Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>