Elkészítési id?: kb 45 perc
Energiatartalom: 540 kcal/2267 kj adagonként
A
szezámmagot egy serpeny?ben pirítsuk meg, majd ?röljük meg, lehet?leg mell?zzük a zsiradékot. A
tojásokat verjük fel, f?szerezzük
sóval és
borssal. A halfiléket tegyük bele a
lisztbe, majd a felvert
tojásba, végül pedig a te
tejét szórjuk meg az ?rölt-pirított
szezámmaggal. 30 g
vajat hevítsünk fel egy serpeny?ben, és süssük meg a halfiléket, mindkét oldalán alaposan.
Vegyünk egy lábast és forraljuk fel benne a halalaplevet. A rákot vágjuk fel, és a
mustármaggal együtt adjuk hozzá a felforralt halalapléhez. Így f?zzük tovább, akkor készült el, ha a
mustármagok már megpuhultak. Kevergetés közben adjuk hozzá a maradék
vajat, és a keményít?t is, hogy bes?r?södhessen a mártás. F?szerezzük
sóval és
borssal.
A sült halfiléket mártással tálalhatjuk. Köretként
rizst vagy
burgonyát használhatunk.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>