Elkészítési idő: kb 40 perc
Energiatartalom: 732 kcal/3076 kj adagonként
A
lazacot aprózzuk fel. A piros csili
paprikát mosás után hosszanti irányban vágjuk el magozzuk ki, majd kockázzuk fel. Ezt keverjük össze a már felaprított
lazaccal, a
curryporral, a
tejszínes
tormával és a lágy
sajt felével (300 g). Ezt tovább ízesíthetjük
citromborssal. A heringfilét vegyük ki a
paprika szószból és aprítsuk fel. A maradék
paprikaszószt egy szitán öntsük át. Az így megmaradt
paprikát szintén aprózzuk fel, és keverjük össze a heringfilével. A zöld csili
paprikát szintén vagdossuk el hosszanti irányba, magozzuk ki, és kockázzuk fel, majd ezt is keverjük a heringfiléhez. A maradék lágy
sajtot is keverjük hozzá ehhez, majd ízesítsük tovább
sóval, és az őrölt piros
paprikával. A szőlőleveleket rövid időre áztassuk be jeges
vízbe, majd miután kivettük vágjuk le a levelek nyeleit. A levelek egyik felére a heringből készült masszát vigyük fel, a másikra a
lazacból készültet. Miután ez megvan a levelek oldalainak felhajtása után tekerjük fel őket, akár egy palacsintát. Ezeket aztán kb 1 órán át hagyjuk hűtőben állni, majd tálalhatjuk.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>