» 0,5 dl vörösborecet » 2 evőkanál aprított mogyoróhagyma » 1 evőkanál dijoni mustár » 1 nagy gerezd fokhagyma, zúzva » 1 kiskanál szardellakrém » 1,5 dl extra szűz olívaolaj » finom tengeri só és frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint » 4 lazacfilé, 2,5 cm vastag darabokra vágva, » leöblítve és megszárítva » 30 dkg ceruzabab, megtisztítva frissen vagy mélyhűtve » 45 dkg koktél- vagy szőlőparadicsom » 3 nagy tojás, megtisztítva és elnegyedelve » 20 dkg sós lében vagy olajban eltett nizzai olívabogyó » 45 dkg vegyes salátalevél, a tálaláshoz » 1,5 evőkanál finomra aprított bazsalikom, a díszítéshez
A grillen forró tüzet gyújtunk. A zöldbabot roppanósra pároljuk. Vinaigrette-hez a vörösborecetet, a mogyoróhagymát, a mustárt, a fokhagymát, a szardellakrémet, az olívaolajat kézi habverővel felverjük, sózzuk, borsozzuk. az öntetet a halra kenjük, és oldalanként 3,5-4 percig sütjük, közben egyszer megfordítjuk. A salátaleveleket a tányérokon elrendezzük, a halat rátesszük, és bazsalikommal díszítve tálaljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom