Elkészítési idő: kb 40 perc (+ 1 óra pácolás)
Energiatartalom: 505 kcal/2120 kj adagonként
Az őrölt piros
paprikát, a fahájat, a kakukkfüvet és a 
fokhagymaport keverjük össze, ízesítsük 
sóval és 
borssal. A halfilét szárítás után öntsük le egy kis 
citromlével, majd az előbb elkészített keverékkel dörzsöljük be minden oldalát. Ebben a pácban hagyjuk állni a halat a hűtőszekrényben körül belül 1 órán át.
Közben a 
spenótleveleket mossuk meg alaposan, és csíkozzuk fel. A 
kókusztejben addig főzzük míg a levelek meg nem puhulnak, és lé el nem kezd besűrűsödni. Ha ez elkészült vegyük le a tűzhelyről, és hagyjuk kihűlni.
Eközben a 
hagymákat pucoljuk meg. A 
fokhagymát kissé 
sózzuk meg, és a kés hegyével nyomkodjuk szét. A vörös
hagymát pedig kockázzuk fel. A garnélákat alaposan mossuk meg. A 
vaj felét hevítsük fel, és kevergessük üvegesre benne a 
hagymákat. Majd adjuk hozzá a garnélákat és pirítsuk tovább körül belül 3 percen át. Ez idő alatt már biztosan megfelelően kihűlt a 
spenótot turmixoljuk össze a 
kókusztejjel, és adjuk hozzá a 
hagymás-garnélás keverékhez. Ezeket keverjük össze, és főzzük tovább.
Ha letelt az egy óra, akkor kivehetjük a halfilét és szeleteljük fel. Lisztbe keverjünk bele egy kicsi 
sót, és adjunk hozzá egy késhegynyi őrölt 
koriandert, és egy késhegynyi 
curryt. Ezeket keverjük össze, és ebben forgassuk meg a halfilé-szeleteket. A megmaradt 
vajat hevítsük fel egy serpenyőben és a halszeletek mindkét oldalát süssük aranybarnára. Ez körül belül 6-7 percet vesz igénybe.
A halat a 
spenótos-
kókusztejes keverékkel tálalhatjuk, köretként lepénykenyeret szolgáljunk fel.
Jó étvágyat.
Szerző: 
Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>