Elkészítési idő: kb 40 perc (+ 1 óra pácolás)
Energiatartalom: 505 kcal/2120 kj adagonként
Az őrölt piros
paprikát, a fahájat, a kakukkfüvet és a
fokhagymaport keverjük össze, ízesítsük
sóval és
borssal. A halfilét szárítás után öntsük le egy kis
citromlével, majd az előbb elkészített keverékkel dörzsöljük be minden oldalát. Ebben a pácban hagyjuk állni a halat a hűtőszekrényben körül belül 1 órán át.
Közben a
spenótleveleket mossuk meg alaposan, és csíkozzuk fel. A
kókusztejben addig főzzük míg a levelek meg nem puhulnak, és lé el nem kezd besűrűsödni. Ha ez elkészült vegyük le a tűzhelyről, és hagyjuk kihűlni.
Eközben a
hagymákat pucoljuk meg. A
fokhagymát kissé
sózzuk meg, és a kés hegyével nyomkodjuk szét. A vörös
hagymát pedig kockázzuk fel. A garnélákat alaposan mossuk meg. A
vaj felét hevítsük fel, és kevergessük üvegesre benne a
hagymákat. Majd adjuk hozzá a garnélákat és pirítsuk tovább körül belül 3 percen át. Ez idő alatt már biztosan megfelelően kihűlt a
spenótot turmixoljuk össze a
kókusztejjel, és adjuk hozzá a
hagymás-garnélás keverékhez. Ezeket keverjük össze, és főzzük tovább.
Ha letelt az egy óra, akkor kivehetjük a halfilét és szeleteljük fel. Lisztbe keverjünk bele egy kicsi
sót, és adjunk hozzá egy késhegynyi őrölt
koriandert, és egy késhegynyi
curryt. Ezeket keverjük össze, és ebben forgassuk meg a halfilé-szeleteket. A megmaradt
vajat hevítsük fel egy serpenyőben és a halszeletek mindkét oldalát süssük aranybarnára. Ez körül belül 6-7 percet vesz igénybe.
A halat a
spenótos-
kókusztejes keverékkel tálalhatjuk, köretként lepénykenyeret szolgáljunk fel.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>