» 1 szép konyhakész makréla(1-1,2kg) » só » 1 piros bélű grapefruit » 1 narancs » 1 lime » 2 evőkanál méz » 1 kis chilipaprika » oregánó » őrölt bors » 2 evőkanál búzakeményítő » A sütéshez: » olaj » 1 ágacska rozmaring
A grapefruitot filézzük ki a naranccsal együtt. Adjuk hozzá a lime levét, apróra vágott chilit, fűszerezzük be sóval, őrölt borssal, oregánóval, és csorgassuk bele a mézet.
A tisztított halat tegyük a gyümölcsös keverékbe úgy, hogy jól ellepje, és érleljük néhány órán át. ezt követően vegyük ki, szárogasd le, és forró olajban süssük meg.(olajba mártogatott rozmaringgal kenegetve)
A visszamaradt chilis marinádot sűrűsítsük be búzakeményítővel, helyezzük bele a megsült halat, és melegében tálaljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom